lamper

Belysning er viktig

Belysning er viktig

Noe av det viktigste når man innreder et perfekt hjem er faktisk ikke møblene i seg selv, men belysning. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du skal tenke i forhold til belysning og hvorfor det er så viktig. 

Små kunstverk

Ikke bare gir de rette lamper i de rette omgivelser fantastisk lys og stemning i et hjem, de er også små kunstverk i seg selv. I den første delen av århundret da elektrisitet var noe helt nytt og spennende, så fikk lamper også sitt eget liv når det kom til design. Det var noe man var svært opptatt av, og man ser mange fantastiske lamper fra den tiden, gjerne sammen med statuer og figurer som ‘holder lyset’.

Også i art deco tiden, som var en stilperiode fra starten av 20-tallet og helt frem til 2. verdenskrig, var preget av sirlig utformede lamper. På 60-tallet ser vi dog den skandinaviske lampestilen som er blitt utrolig populær igjen de siste årene – med mange kjente designer som laget klassiske lamper, som i dag er helt ikoniske. 

Lamper av kjente designer og i kjente designs på lampemesteren.no, er ikke bare et middel til bedre belysning, men også et møbel i seg selv. Det blir en vesentlig del av innredningen, og man kan med fordel tenke på lamper som små lysende skulpturer – eller store, alt ettersom hva man velger. 

Innred med lys

Når det er sagt, så er lyset i seg selv også en svært viktig faktor. Det har utrolig mye for hvordan vi opplever et rom, at det er godt og behagelig lys, og noen ganger er en justering av lyset alt som skal til for å sette den helt riktige stemningen. Derfor skal man fokusere litt ekstra på lys og lamper når man innreder, spesielt fordi lamper er noe man gjerne beholder over lang tid, og gjerne er noe man kan investere litt ekstra i.