foringsløsninger

Gode tips til deg som vil ha husdyr

Gode tips til deg som vil ha husdyr

editorial

Vurderer du å skaffe deg et husdyr? Da er det en rekke ting du bør tenke på og ta hensyn til først. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem, så du kan finne det husdyret som passer best til deg og dine behov. 

Hva slags husdyr kan du ha?

foringsløsninger

Det handler jo ikke bare om hva slags husdyr man VIL ha, men også hva slags husdyr man rent faktisk kan ha. Det er jo ikke sånn at alle husdyr passer for alle, og selv om man kan tilrettelegge en del, er det for eksempel ganske så vanskelig å skulle ha en hest i en leilighet midt i byen. Derfor er ting som boforhold og eventuelt også muligheter for å flytte, en vesentlig ting når man skal avgjøre hva slags husdyr det passer å ha. Det er også flere faktorer som økonomi og tid. Det er nemlig viktig at man har tid til å stelle husdyret i den graden det trenger. Det kan for eksempel også være ting man kan endre på. 

Husk å regne på kostnader

Det er ingen tvil om at noen husdyr involverer en rekke dyre kostnader, både når det kommer til for og vedlikehold, i form av veterinærbesøk, trening og utstyr. Det er mange ting man må tenke på for husdyrets beste, og noen husdyr er helt klart dyrere enn andre på mange måter. Derfor er kostnader en vesentlig ting man bør ta høyde for når man vurderer å skaffe seg et husdyr. I industrien har man foringsløsninger i en mye større skala, som gir mulighet for automatisert foring av dyr som kyr, griser eller hester. Det er altså flere skalaer og løse ting på, og derfor er det mye som avhenger av nettopp dette, når du skal regne på hvilke kostnader det vil ha for deg å ha husdyr.