ukulele

Hvordan lære å spille ukulele?

Hvordan lære å spille ukulele?

Ukulelen har i dag nesten fått kultstatus på grunn av sin helt unike lyd og lyse tone. Den kan spilles av folk i alle aldersgrupper, og både av deg som er helt nybegynner og personer som har mer erfaring innen musikk og strengeinstrumenter. Men hvordan lærer man egentlig å spille ukulele?

Et instrument for alle

Det er flere gode grunner til at du skal velge nettopp en ukulele som ditt neste instrument. Ikke kun på grunn av den herlige, lette lyden som er fantastisk å høre på, men også grunn av flere andre ting. En ukulele er nemlig billig å kjøpe, og så kan du ha den med deg overalt på grunn av størrelsen og vekten. Den kan brukes til nesten alle sanger og sjangere, og så er det noe du kan spille hjemme uten at familien eller naboen blir sur.

Og så er en ukulele faktisk ganske enkel å lære seg! Den har fire strenger og minner litt om en gitar, så har du tidligere erfaring med gitar vil du fort finne ut at du kan overføre mye av teknikken derfra. Faktisk kan de fleste i løpet av ganske kort tid komme til et nivå der de kan spille hele sanger.

Start fra bunnen

Har du ingen tidligere erfaring med gitar eller ukulele, så start med å lære deg hvordan du holder på den og stemmer den. Heretter kan du starte med de mest brukte grep og akkorder. Når du har det grunnleggende på plass, kan du finne noen simple sanger som du kan øve deg på. Og etter kort tid vil du oppleve stor fremgang!

Hos Danmusikk kan du finne din første eller neste ukulele. De har nemlig et stort utvalg som passer for alle, så her kan du helt sikkert også finne noe for deg og dine behov.