blodtrykksmåler

Pålitelig måling av blodtrykk

Pålitelig måling av blodtrykk

editorial

Måling av blodtrykk kan være nødvendig eller smart i mange situasjoner – f.eks. når du skal undersøkes for bestemte sykdommer eller ved regelmessig kontroll av personer med kjent sykdom eller i medisinsk behandling. Men hvilken blodtrykksmåler er egentlig den riktige å velge for deg?

Blodtrykksmåler for alle behov

Helt overordnet er det tre ting som er viktige når du måler blodtrykk; målingen må være nøyaktig, svaret skal komme ganske raskt, og måleren må være enkel å bruke. Det viktigste er dog presisjonen, fordi det er viktig at du kan stole på det svaret som du får. Det gjelder uansett om du er privatperson som kontrollerer blodtrykket hjemmet, eller om du jobber i helsevesenet.

image

Det finnes mange modeller og typer i forskjellige prisklasser og designs, og det kan være fint å velge en simplere modell dersom du ikke bruker den profesjonelt. Sørg dog for å velge blodtrykksmålere merket med BSH og ESH. Da er du sikker på å få en godkjent måler som har gjennomgått en rekke tester for å sikre presise resultater.

Hvilken type bør du velge?

Det finnes overordnet to typer av blodtrykksmåler – en til overarm og en til håndledd. Måleren til håndleddet kan være praktisk fordi du ikke trenger ta av deg genser eller skjorte for å plassere den, og samtidig kommer svaret ganske raskt. Men svaret er mindre presist enn den andre typen, og derfor kan du ikke alltid være helt sikker på resultatet.

På grunn av dette anbefales blodtrykksmålere til overarmen for alle behov, uansett hvilke omstendigheter den skal brukes i. En måler til overarmen med merket BSH og ESH er garantert av høy kvalitet når det gjelder presisjonen, og du er sikker på å få nøyaktige og pålitelige målinger hver gang. Dette er selvfølgelig noe som er utrolig viktig når det handler om å kontrollere din helse.