regnskap

Regnskapsfører teller pengene i hånden

Regnskapsfører teller pengene i hånden

Hvilke typer regnskap er det?

De fleste som ikke er kjent med regnskapsfaget, tenker bare at regnskap er regnskap. De tror at regnskap bare er å håndtere debet og kreditt og sørge for at alt balanserer på slutten av arbeidsdagen. Selv om det er noen grunnleggende sannheter i den slags forklaringer, er det så mye mer å gjøre regnskap enn de fleste vet. Det er faktisk forskjellige typer regnskapsfører som fokuserer på forskjellige underfelt.

En av disse kalles ledelsesregnskap. Ledelsesregnskap søker å se på hver komponent i selskapets forretningsdrift isolert for å vurdere hver komponent individuelt. For eksempel vil en administrerende regnskapsfører se på hele driften av en fabrikk og prøve å isolere inntektene og kostnadene til en bestemt produktserie for å finne ut hvordan det går med den enkelte produktlinje.

Regnskap er mer enn bare penger inn og ut

Siden et regnskap er mer enn bare det å følge penger inn og ut, så er det å isolere inntektene og spesielt kostnadene noen ganger lettere sagt enn gjort. Dette er fordi de fleste ganger bestemt fabrikkutstyr brukes til flere forskjellige produkter, så det kan være ganske vanskelig å beregne hvilken andel som går til produktlinjen som blir revidert. Etter at alt er gjort, kan ledende regnskapsførere deretter avgjøre om produktlinjen er lønnsom eller ikke, og hvis ikke, bør korrigerende tiltak iverksettes eller om produktlinjen skal avvikles.

Andre typer regnskap inkluderer grunnleggende økonomisk regnskap som hovedsakelig omhandler bokføring, skatteregnskap som også må være kjent med skattelovene i landet de har å gjøre med, og mange flere som hver har sine unike spesialiteter så vel som utfordringer . Så som du kan se, er regnskap et mangfoldig og utfordrende felt å jobbe i. Det krever et visst sett med ferdigheter så vel som tankesett for å gjøre regnskap til et levedyktig karrierevalg for deg.