Rusbehandling

Røyking av narkotiske stoffer

Røyking av narkotiske stoffer

Rusmisbrukere trenger samtalepartnere

Rusmidler inneholder ofte stoffer som gjør at man blir avhengig av det man bruker. Dette blir ofte et problem, fordi det koster mye penger å støtte en avhengighet og et rusmisbruk. Det kan også gå utover familie, venner, skole, eller jobb. Folk som er rusmisbrukere sliter ofte med å holde kontakt med den virkelige verden og lever kanskje i sin egen lille boble.

En av grunnene til at de muligens har begynt med rusmidler, kan være fordi de føler at de mangler noe i livet sitt og prøver å fylle det med ting som ikke er så lurt. Rusmisbruk kan også føre til at ting forandrer seg i hjernen, og det kan da oppstå en permanent skade.

Rolige samtaler hjelper

Heldigvis er det ting man kan gjøre for å bli kvitt dette problemet. En viktig del av å kjempe mot rusmisbruk, er å ha noen man kan snakke med. Man trenger ikke nødvendigvis å snakke om misbruket, men generelt andre ting, bare så person som har et problem føler at det er noen som vil lytte.

Et sted som dette, vil ofte være et rehabiliterings senter som hos https://www.heimveg.no/ der rusmisbrukeren kan åpne opp. Et rehabiliteringssenter lar deg gå for å prøve å bli kvitt problemet du har, og du lærer måter du kan takle situasjoner som kan oppstå etter du er ferdig i programmet. Det kan godt være at så lite som en ny hobby vil kunne hjelpe personer til å ikke bruke rusmidler.

Vær der for de du elsker

Om man har noen man kjenner som misbruker rusmidler, så er det utrolig viktig å ikke avskrive dem fra planeten. Man er nødt til å støtte dem så mye man kan, og være tilgjengelig om de skulle trenge noe. Ofte er tilstedeværelsen nok til å hjelpe for en rusmisbruker, fordi de føler kjærligheten av andre mennesker. Da vil man eliminere en av grunnene til at personer begynner med rusmidler.