hårtap

Slik påvirker hårtap menn

Slik påvirker hårtap menn

De psykologiske effektene av hårtap

Hårtap er noe alle vet om. Vi har alle sett mennesker som takler hårtap. Vi kan selv bli inkludert i den kategorien. Håravfall er en medisinsk tilstand som rammer millioner av mennesker rundt om i verden, med millioner å følge i de kommende årene. Hårtap blir vanligvis ikke sett på som noe å være begeistret for. På grunn av dette har mange bedrifter og forskere dedikerte ressurser til å finne måter å overvinne håravfall for å dra nytte av dette store markedet.

De fleste menn har en tendens til å ta hårtap i skritt. Hvis de har lyst til å gjøre noe med det, kan de få et hårstykke eller parykk for å dekke den delen av hodebunnen som balder. Andre kan bare barbere av seg resten av håret og bli helt skallet. Faktisk er det studier som viser at kvinner er mer tiltrukket av fullt skallede menn enn delvis skallede menn. Andre velger bare å gjøre ingenting.

Noen menn tar det ikke veldig bra

Dessverre tar noen menn hårtapet så bra. Noen fortsetter å utvikle psykologiske lidelser som et resultat av hårtapet. Dette er vanligvis fra de mer ekstreme tilfellene av håravfall. For eksempel er skallethet av mannlige mønster den vanligste formen for håravfall. Det starter vanligvis i løpet av en manns trettiår, men noen opplever faktisk også hårtap tidlig i tjueårene sine.

Imidlertid er det noen menn som er rammet for tidlig, noen ganger så tidlig som i slutten av tenårene og begynnelsen av tjueårene. Det er tilfeller som disse der det er en reell risiko for at noen få utvikler et slags psykologisk traume på grunn av hårtapet. Umiddelbar behandling av disse tilfellene anbefales sterkt slik at de negative psykologiske effektene kan minimeres. Ellers risikerer noen av disse mennene at traumene eskalerer.