nettverkskabel

Kjøp nettverkskabel online i dag

Kjøp nettverkskabel online i dag

Har du behov for en rask, stabil og ikke minst sikker forbindelse til din laptop – enten hjemme eller på jobben? Da er en kablet forbindelse en må ha for deg. Her får du muligheten til å få en internettforbindelse som er mye raskere, og som samtidig er trygg å anvende med veldig liten risiko for at andre kan få adgang. Et optimalt valg for deg som har høye krav til din internettforbindelse. 

En internettkabel finnes i mange varianter, og det er viktig at du velger den riktige for dine behov for å få mest mulig ut av det. Først og fremst må du se på de typene som finnes. Kablene er nemlig delt inn i kategorier som beskriver den maksimale båndbredde og hastighet som kabelen kan føre. Her har du for eksempel Cat 5e som kan ha en båndbredde på 100 MHz og en hastighet på 1.000 Mbit/s.

I den andre enden av skalaen finner du Cat 8 med en båndbredde på 1600 og 2000 MHz og en hastighet på opptil 40.000 Mbit/s. Førstnevnte egner seg primært for private hjem uten alt for høye krav til hastighet, mens sistnevnte kan håndtere fibernett, TV-streaming samt store nettverksløsninger for både private og bedrifter. Du kan med fordel velge en kabel som er litt «for god» til dine nåværende behov, siden den da fortsatt kan anvendes hvis du velger å forbedre internetthastigheten din senere.

Du kan også tenke over om du har særlige krav til kabelens lengde, form, utformning eller kanskje tilmed noe helt annet. På den måten sikrer du deg at den passer for dine forhold og omgivelser. I utgangspunktet bør du heller velge en kabel som er litt for lang enn for kort, men det er dog mulig å kjøpe forlengere dersom du senere får behov for en kabel som kan gå litt lenger.